top of page
Rikke Normann_Isak Jenssen.jpg

Rikke Normann

Rikke Normann er kjent for å alltid stå opp for de som ikke har det så bra, og skriver ærlige låter med mye sjel som vanligvis treffer lytteren midt i hjertet. De sårbare tekstene er ofte pakket inn i fengende og lekne melodier som svinger mellom indiepop og soul. Hun har nå fem varierte album i sekken, men er langt ifra ferdig med å skrive musikk.

Rikke har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalister og korister. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris-utdelingen. I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et utrolig lojalt og lydhørt publikum. På en konsert med Rikke sitter alle følelsene utenpå kroppen og hun skaper en atmosfære hvor det er fritt frem å både gråte og danse. 

LOTUS- 14-03-19 - 2387.jpg

Maria «Lotus» Karlsen

Lotus er norsk hiphops førstedame, skal vi tro Don Martin.
Og det har han god grunn til å påstå: Maria Karlsen har allerede markert seg som den taleføre frontfiguren i rapbandet Awesomnia, hvor hun med mektig pondus erklærer at ingen får kødde med verken henne eller noen andre som identifiserer seg som kvinner. På «Spytter» høres hun nesten rasende ut – og det er heller ikke så rart: Patriarkatet gjennomsyrer stadig samfunnet, både på synlig og usynlig vis. Heldigvis er Lotus i full sving med å brenne det ned til grunnen.

https://www.facebook.com/awesomniamusic/

109681252_3232317656857327_1485524407944

Mary & the Moon

Mary & the Moon tar publikum med på en musikalske reise i et filmatisk lydlandskap, der lek, alvor, sirkus og samfunnsengasjement går hånd i hånd. Musikkmagasinet Ballade.no skrev: Wow, det skjer mye spennende i norsk musikk, første gang de hørte Mary & the Moon. Frontfigur Marianne Jørgensen skriver musikk til de som har gått seg vill i livet, de som har glemt magien, de som er fulle av mot, men ikke vet hvor de skal gå, og de som trenger et kart for å finne veien. Hun komponerer alle sangene sine på en keltisk harpe, derfor kaller hun musikken sin for Harpepop. Marianne Jobber tett med ektemann og musiker Erlend Sæverud med å skape bandets unike sound. Sæverud er også fotograf og lager alle musikkvideoene til bandet. www.maryandthemoon.com
 

7-kvadrat_fotokred_ Freddy Wike-kopi.jpg

Kristin Sevaldsen 

i styret til WIP / musiker / komponist / produsent / NOPA-medlem 

Kristin Sevaldsen er saxofonist, komponist og produsent

Hun har gitt ut flere album, både som soloartist og i samarbeid med andre artister. Senest høsten 2018 kom hun ut med det kritikerroste albumet ACOUSTIC sammen med pianisten Lars Kvistum. Plata ble bl.a. kåret til top-5 beste duo album i det polske Jazzpress Magazine. Høsten 2019 slapp hun dobbelsinglen They Came From The Sun med en påfølgende video, regissert av Sigrun Norderval
Sevaldsen arbeider nå med nytt soloalbum som lanseres i 2020/21.


www.kristinsevaldsen.com

Ellen_Bødtker__kopi.jpg

Ellen Bødtker

 er en nyskapende soloharpist og komponist. Hun har en utstrakt konsert- virksomhet i Norge, og konserterer over store deler av verden med sine egne verk. Ellen er kjent for sitt sterke engasjement for samtidsmusikk og samarbeider med flere av våre fremste nordiske komponister. Bødtker har skrevet musikk til forestillinger for større festivaler og konsertserier i Norge. Nye verk er bestillingsverket «Vår klode» fra 2017, og «Sommeren der ute» med tekster av Jan Erik Vold fra 2016. Hun er kunstnerisk leder for Munch-forestillingen «Hjerteblod» som har fått strålende mottagelse av publikum og presse. Hun er soloharpist i Oslo Sinfonietta, og sammen med Oslo filharmoniske orkester har hun deltatt ved prestisjefylte festivaler over store deler av verden. Bødtker har gitt ut åtte solo album, og gjør for tiden stor karriere i Japan med sin  innspilling «Jeg ser».

https://harpe.no                         https://youtu.be/-taPSlcfViU

Kari Iveland 2.jpg

Kari Iveland

Låtskriver/ musiker / Foredragsholder / holder låtskriver workshop på posenteret under årets W.I.P 

Kari Iveland er en norsk artist og låtskriver som har gitt ut flere album med eget materiale i tillegg til å bidra som sanger, låtskriver og tekstforfatter for andre. Hun har vært frilans vokalist siden 1985 og jobbet som sessionsanger og korist på album, konserter, film og tv-produksjoner for en rekke norske og internasjonale utøvere. 

Høsten 2018 ble hun ansatt ved UIA der hun er doktorgradsstipendiat ved Instituttet for Rytmisk Musikk hvor hun også underviser i vokal og låtskriving.

 

 Kari vil være med og forme workshopen på WIP. Hun skal ha innlegg om teknikker for låtskriving. 

Spotifyartistside

Ruth.jpg

Ruth Wilhelmine Meyer


Ruth er en helt særegen stemmekunstner som er inspirert av etniske vokalklanger, klassisk vokaltradisjon, norsk folkemusikk og utvidete stemmeuttrykk fra avantgardetradisjonen. Hun har utviklet et klanglig vokalt uttrykk med et stemmeomfang på mer enn 6 oktaver. Dette uttrykket gjør henne etterspurt til både konserter, sceneproduksjoner, filmmusikk, lydinstallasjoner og innspillinger over hele verden.

Hun vant Edvardprisen i 2019 i kategorien utfordrer.

Wilhelmine.no

hilde_fjerdingøy__foto_odd_inge_larsen.

Hilde Fjerdingøy


En allsidig toraderspiller som kan høres i grupper som Rim, Moenje og Duo Fjerdingøy & Andersson. Hilde spiller musikk fra ulike tradisjoner i Norden, men har fordypet seg mest i slåttemusikken fra sine hjemtrakter på Helgeland. Til WIP har hun med seg sin faste, svenske felepartner Hanna Andersson samt Morten Kvam (kontrabass, sang) og Ingebjørg Lognvik Reinholdt (sang, gitar), som er kvedar i tradisjonen etter Agnes Buen Garnås og Sondre Bratland. Kvartetten byr på vakre, nordlandske folketoner, mystiske sanger og drivende dansemusikk

 

http://www.fjerdingoy.com/Hilde_Fjerdingy/Home.html

ElinFurubotn1.jpg

Elin Furubotn


er norsk singer songwriter som i 2020 markerer 20 år som plateartist med nytt kritikerrost jubileumsalbum (Grappa) og lang norgesturné. Jubielumsalbumet er Elin’s 8.i rekken. Opp igjennom har hun hele tiden gått nye veier i musikken sin. Hun radiolistet flere ganger og en av de mest kjente er låten «Så lett det kan ver» i duett med Morten Abel. Furubotn har samarbeidet med alt fra folkemusikere til Stavanger Symfoniorkester, turnert internasjonalt og i 2013 vunnet den amerikanske prisen Arets Indie Award for beste album.

www.elinfurubotn.no

Screenshot 2020-07-18 at 12.54.53.png

Country Queens Folkband

Bandet består av vagværene Gro Visdal (kontrabass) og Bente Akslen Hagen (vokal/gitar), samt sømnaværingen Jenny Augusta (vokal/munnspill/gitar). På repertoaret finnes alt fra rolige country balader til "hæla i taket" låter. Spiller jevnlig i hallingdal området fordi booking agenten holder til der. Men bandet holder til i Oslo og Moelv. 


https://www.facebook.com/pg/countryqfolkband/

Synne%20Sanden%201%20(Photo%20by%20Gui%2

Synne Sanden

 

Synne Sanden er en eksperimentell og ekspressiv popartist fra Treungen som nå fokuserer på skambelagt tematikk og har av Bergens tidende blitt kalt for "en sjelevrenger". Gaffa skriver "hun har lykkes med å finne sin egen stemme og sitt eget uttrykk, musikalsk så vel som lyrisk". Hun inspireres av Björk, Radiohead, Portishead og ulike sangtradisjoner, men først og fremst av hennes egne emosjonelle verden. Hun er like eksplosiv som hun er sår, like leken som hun er mørk, og like røff som hun er fintfølende. Albumet hun slapp forrige høst, med tittel Imitation handler om å ville være en annen og er en personlig beskrivelse av mindreverdighet, selvforakt, misunnelse og ønsket om vekst. Det handler om å miste seg selv for så å finne en ny versjon av seg selv. Albumet er produsert av Thomas Dybdahl, Bugge Wesseltoft, Lars Fremmerlid og Synne selv. Nå jobber hun med et nytt album og kommer til å spille både låter fra Imitation og det nye på WIP festivalen. 

Anniken-Paulsen.-Photo-Marco-Zimberlin.j

Anniken Paulsen


er en norsk komponist og utøver som begynte å spille piano som femåring. Paulsen debuterte som pianist i 1980, med klaververk av Schønberg, Webern, Ravel, Liszt, Kjetil Vea og Schumann. Senere studerte hun komposisjon ved Norges Musikkhøyskole. Siden har hennes hovedvirke vært komposisjon, med musikk til bl.a. 4 eventyr. Fra 2000 utvidet hun samarbeid med musikere innen rock/jazz og andre kunstarter, i bandet CveveCompagniet og pop art duoen Always Lulu, der video/kostymer var en del av konseptet. Paulsen var festivalkomponist for Egil Hovland-festivalen i 2019.

www.annikenpaulsen.com

www.destinymusical.com

Busi Ncube.jpg

Busi N’Cube

Busi er opprinnelig fra Zimbabwe i det sørlige Afrika og nyter stor internasjonal stjernestatus som en av de virkelig store artistene innen tradisjonell afrikansk musikk. Hun har turnert det meste av verden og kom til Norge gjennom det internasjonale kvinnebandet Women’s Voice tidlig på 2000 tallet. Busi har flere plateutgivelser bak seg og holder konserter jevnlig, enten som solist eller sammen med sitt band.
Busi N’Cube bor og arbeider nå ut fra Oslo.

https://www.facebook.com/busincubemusic/

Screenshot 2020-05-14 at 17.18.48.png

Il Pleure Dans Mon Coeur

 

Komponist Ragnhild Berg-Vaishnavi har sin musikkutdannelse fra NTNU i Trondheim. Hun var bla med på å starte ensemblet Stilleben, hvor hun virket både som komponist og pianist. I 1998 utgav de albumet 'Från En Stygg Flicka', som bl.a er mye spilt i NRK radio. Ragnhild har komponert musikk for flere typer besetninger, og har fokusert mye på musikk sammen med lyrikk. Prosjektet ' Il Pleure Dans Mon Coeur' bygger på et personlig utvalg fra Paul Verlaines (1844-1896) dikting. 

 

Trioen Il Pleure Dans Mon Coeur bestående av Marthe Werring Holmern sopran, Jagoda Szostak cello og Elsabth Lundeby piano,

LILJA og Jo. Foto - Hanne-Kjersti Iverse

Oddrun Lilja/Jo Skaansar

Oddrun Lilja er en gitarist som har preget den geografisk
grenseoverskridende delen av Norges improvisasjonsmiljø i en årrekke,
gjennom band som Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og
Frode Haltlis Avant Folk. Hun er også plateaktuell under artistnavnet
LILJA - de siste årene har hun reist verden rundt for å samarbeide med
tradisjonsmusikere og artister i ulike deler av verden. Hun har blant
annet jobbet med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko,
sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon.
Med inspirasjon i disse reisene har hun skrevet verket «LILJA
:Marble», som kommer ut på Jazzland recordings i april 2020.

www.lilja.world

Les Mer

Gjoril songvoll-Frederik Garshol.jpg

Gjøril Songvoll

 

er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003. Hun bestemte seg for å studere sang etter ett år på Toneheim folkehøgskole i 1992/93.

Av roller Songvoll har sunget er de største: Dido i Dido & Aeneas av Henry Purcell. Rodelinda i Rodelinda av Georg Friedrich Händel. Amelia i Maskeballet av Giuseppe Verdi og Grevinnen i Figaros bryllup av Wolfgang Amadeus Mozart. I 2017 sang hun Sigelinde i 1 akt av Walkyrian av Wagner i Universitetets aula sammen med Thomas Ruud og Odd Grundt med Markus Kvits ved klaveret.

I tillegg til utstrakt frilansvirksomhet som sanger er Songvoll leder i Opera til folket som arrangerer Oslo Operafestival. Festivalen samarbeider med stadig flere aktører innen kulturlivet i Oslo. Opera til folket arrangerer også Lørdagsopera hver lørdag i tillegg til at de skaffer sangere til konserter i BAKgården i Sandvika og andre steder rundt om på Østlandet. De har også startet operapub på Røverstaden i Oslo.

Trygve_Seim_Rumi_Songs_photo_Knut_Bry_ed

Rumi Songs/T0ra Augestad

Rumisongs er et samarbeid mellom saksofonist Trygve Seim og vokalist Tora Augestad. Frode Haltli er med på trekkspill.

Tekstene er hentet fra Coleman Barks gjendiktinger av den persiske poeten Jalaladin Rumi, som på 1200-tallet hadde stor innflytelse på alt fra musikk og dans til poesi og filosofi. Han etterlot seg en rekke skrifter som i flere hundre år har vært til inspirasjon for musikere og andre kreative sjeler.

Tora Augestad’s allsidighet inspirerer komponister, teaterregissører og dirigenter. Gjennom  å i gangsette nye arbeider og gjennom de forskjellige samarbeidene hun har med forskjellige ensembler, søker hun hele tiden nye utfordringer og utvikler sine kunstneriske ideer. Tora Augestad er født i Bergen i 1979. Hun studerte både klassisk sang og jazz i Oslo/Stockholm. Da hun studerte i Berling fordypet hun seg i det tyske musikk repertoar før hun ble uteksaminert fra Norges musikk høyskole innenfor kabaretsang.

inger hannisdal bilde.jpg

Inger Hannisdal,

 

født i 1991 i Oslo, er en allsidig fiolinist og multiinstrumentalist. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, der hun var medlem i Assa’aleek, en populær syrisk folkemusikkgruppe, samt diverse qudud halebiyeh- og muwashahat al andulusie-ensembler. Hun spiller i tillegg til fiolin diverse instrumenter innen folke- og verdensmusikk. Hun har også studert Midtøsten og Middelhavsstudier ved Sciences Po i Paris.

Screenshot 2020-05-14 at 17.17.26.png

Gro Siri Ognøy Johansen


Utøvende sanger og kunstnerisk leder, med vekt på fremføring av middelalder- og samtidsmusikk.
Hun har bred konsertvirksomhet fra tidlig musikk festivaler i Europa, USA og Russland, og har utgitt prisbelønte album med ensemble Dialogos, Paris og Musica Reservata, Caracas. Med Modus Ensemble har hun spesialisert seg på fremføring av ulike mestere i middelalderen og spilt inn 1300- talls franske trouvere sanger av Guillaume de Machaut.

https://www.middelaldermusikk.no

Form - bilde.png

Discopia

 

er apokalypsepop mellomrommet mellom linjene. grensen for det grenseløse blomster som gror og stjerner som faller Discopia er drømmene du ikke våger drømme om Inspirert av Narnia, Nangijala, Nangilima
du skulle ha gått til Specsavers,men du kom til oss Discopia er nå.

Bandet Discopia består av Per Alexander Fossheim Johansen på gitar, Trond Flaata på keys og Ada Odegard Risberg på vokal og live-electronics. Ada er låtskriveren og frontfigur.

DSC_0040_edited.jpg

JULY/AUGUST

Jenny Augusta Enge og Julie Kleive har jobbet sammen i over 10 år, med en rekke oppdrag og spillejobber i ulike prosjekter. Begge har sitt virke som profesjonelle musikere i ulike sjangre og konstellasjoner. Gjennom disse ti årene har ønsket om å lage et felles musikalsk prosjekt stått sterkt, og i 2019 ble året hvor prosjektet, som har fått navnet «July August», skulle utformes og foredles gjennom låtskriving, øving og konsertoppdrag. I desember 2019 ble i tillegg den nyetablerte duoen invitert med på julekonserten «The Source: of Christmas» på Cosmopolite Scene i Oslo (i regi/musikalsk ledelse av jazzkvartetten «The Source»). Musikalsk fungerte kombinasjonen July August og The Source veldig fint, og vi har derfor invitert musikerne i The Source til å medvirke på vår første innspilling .

bottom of page