top of page

PROGRAM WIP 2021

Fredag 3. September

17:00  Kvinnelarm og Klokkespill i Rådhusets Borggård. 

 

Åpningskonsert i Borggården ved Oslo Rådhus.

 

Her er alle invitert til å bli med på en massiv improvisasjon i samspill med klokkenist Laura-Marie Rueslåtten!  Det blir opptredener og improvisasjoner i samspill med klokkene, i flere sjangere. Musikere og sangere som møter opp, får instruksjoner for hvordan de kan være med i musikken som skapes på stedet.  Her får vi høre alt fra kulokk fra Tolga, Folke- og verdensmusikk, viser, impro og Voxlabs intrikate stemmekunster står også på programmet. Noen av de medvirkende: Eli Storbekken, Voxlab ved Martyna Kosecka & Visobel Black, July August: Jenny Augusta Enge og Julie Kleive, Ruth Wilhelmine Meyer, Laura-Marie Rueslåtten, Marthe Lea, Kristin Sevaldsen, Marianne Jørgensen, Rohini Sahajpal, Inger Hannisdal, Kari Svendsen

Les mer

Gratis

DSC_0014-Edit2.jpg

19:00  Ekko fra Borggården på Josefines vertshus

 

Denne konserten markerer starten på WIP festivalen på Josefine, og åpnes offisielt av ordfører Marianne Borgen. Deretter blir det utdeling av tidenes første Spellekvinnspris, før musikken tar over. På denne konserten kan du høre viser, folkemusikk, samtidsmusikk, nye samarbeid og overraskelser. Hele Norges Kari Svendsen kommer, det gjør også folkesangeren Eli Storbekken sammen med Dordi Grave. Vi får oppleve nytenkende musikk med Visobel Black & Martyna Kosecka, samt spennende samarbeid mellom saxofonist Marthe Lea og rådhusets egen klokkenist Laura-Marie Rueslåtten. I tillegg kommer det overraskelser!  


k20 - høyoppløst Math_kontra.jpeg
RohiniShankar.jpeg

 

20:15  Mathilde Grooss Viddal & Rohini Sahajpal

Mathilde Grooss Viddal og Rohini Sahajpal fremfører 
Meditations & prayers- a silent demand for meditation. 

Dette er messe for meditasjon og kontemplasjon som består av

Improvisasjoner og arrangementer rundt salmer, koraler, mantras, prayers, meditasjoner som er felles i alle kulturer, for alle samfunn, identitet og tro.

Musikalske møter er viktig for Mathilde Groos Viddal og hun er svært glad for å ha med seg Rohini Sahajpal til WIP-festivalen. Sahajpal er en av landets fremste utøvere på indisk sitar, forankret i den indiske tradisjonen, og er som Mathilde Groos Viddal svært opptatt av møter med musikere i andre stilarter og musikkformer.

 

Hør Meditations & Prayer på Spotify: 
https://open.spotify.com/album/2yI7PLgfUtnyuWdD1ekNrt?si=ZL_6dPAfTp-YAmVUHEgeHA&dl_branch=1

DSC_0014.jpeg

 

21:15  July August

July August er Julie Kleive - en bæring med blåtoner, og Jenny Augusta - en saunaelsker fra Sømna. Samsunget gjennom ti år i utallige konstellasjoner. De første låtene i dette etterlengtede fellesprosjektet, ble skrevet i sol på en balkong i Vence i Frankrike høsten 2019. I sin grunnform er July August en vokaldrevet duo med sterk meloditeft og ustoppelig hekt på harmonier. Duoen er av sosial art, og har gjennom sin korte levetid rukket å utforske låtmaterialet sitt med musikere fra andre tradisjoner – blant annet med jazz-kvartetten «The Source».  På WIP får låtene igjen nye impulser fra Inger Hannisdal (fele), som på sitt helt unike vis kommer til å gi sol til «November» og snø til «April». Det er ikke utenkelig at det kommer gjester som overraskelse på konserten med July August.

Hør July August på Youtube: https://youtu.be/Fbe4BIVUxEY

22:15  Mary & the Moon

Marr bilde.jpeg

Bandet Mary & the Moon skaper filmatisk pop noir med underlige tekster og melodier som fester seg til øreflippen og følger deg inn i natten. Radiolegenden Finn Bjelke sa dette da han hørte bandets nyeste singel Carousel: Dette var en Karusell det var stas å holde fast i. Hvis de hadde hatt popmusikk i Berlin i 1937 hadde det vært noe sånt som dette, kammer rock! Jeg hører gjerne mer fra den kanten! 

Bandets kreative kjerne er ekteparet Marianne Jørgensen og Erlend Sæverud. De har brygget månemusikk på et skakt loft på Grunerløkka i mange år, og nå er de endelig klare for å dele musikken sin med verden. På Josefine vil de spille musikk fra sitt kommende debutalbum, samt noen overraskelser. Gled dere!

www.maryandthemoon.com

Hør Mary & The Moon på Spotify: https://open.spotify.com/artist/5P3vGyYu3K1L5CbF1lqIzk?si=lrTNZQt8RAOlAIdCLnFs4w&dl_branch=1

bottom of page