top of page

PROGRAM WIP 2021

Lørdag 4. September

16:00 21 tunes in one Moon

236261296_3083586518583972_7591651159606562011_n.jpeg

21 tunes in one Moon - rykende fersk musikk!

Velkommen til en konsert med rykende ferske låter, skrevet i løpet av WIP sitt 21 dagers låtskrivermaraton 21 tunes in one Moon. Her får du møte tre helt forskjellige låtskrivere/komponister som har svettet og jobbet hardt den siste måneden, og som nå endelig skal vise frem to av sine flunkende nye verk. De tre er Monica Krogstad, Ava Freddy og Ombeline Chardes. 

Kom å hør musikk ingen har hørt før! 

VIDUNDERLIG duo.png

18:00 Siri M Hauge & Jørn Simen Øverli

Vidunderlig er en unik konsert der Siril Malmedahl Hauge og Jørn Simen Øverli gir oss europeiske sangskatter.
Med Øverlis gjentolkninger til norsk fungerer sangene som snarveier inn i Europas nære kulturhistorie. Visjonen hans er å få oss til å tenke litt annerledes, og knytte oss mere sammen på kryss og tvers av det europeiske kontinentet.
Duoen skaper et fabulerende, vakkert og taktilt lydlandskap rundt en serie duetter i blant med humoristiske og burleske innslag.

Hør Vidunderlig på Spotify: https://open.spotify.com/track/47nl5AgaOlEgwKcobC8mxD?si=67a6885302394c4d

19:00 Skuggsystrar

Skuggsystrar duo.jpeg

Skuggsystrar er en Oslobasert powerlady-duo, som siden 2018 har lagt sin sjel og sitt hjerte i musikk av sine kvinnlige forbilder - klassiske komponister, som trosset de omgivelsene som forsøkte å trykke dem ned. Skuggsystrar samarbeider med kunstnere innen flere ulike kunstformer, for å vekke komponistenes skjebne, tanker og verk til liv på flere ulike nivåer hos publikum. Dette har for det meste resultert i forestillinger for et voksent publikum, men også turnéer og forestillinger for ungdommer - noe duoen brenner for! Under festivalen åpnes sceneteppet for en av disse ungdomsforestillingene. Forestillingen inneholder multimedia, er skapt i samarbeid med dramaturg Elise Tunstrøm, og byr på musikk av Hildegaard av Bingen, Barbara Strozzi og Ethel Smyth - tidvis tilpasset det århundret vi lever i den dag i dag.

20:00 Rikke Normann

Rikke Normann_Isak Jenssen.jpg

Rikke Normann er kjent for å alltid stå opp for de som ikke har det så bra, og skriver ærlige låter med mye sjel som vanligvis treffer lytteren midt i hjertet. De sårbare tekstene er ofte pakket inn i fengende og lekne melodier som svinger mellom indiepop og soul. Hun har nå fem varierte album i sekken, hvorav det siste «The Art of Letting Go» kom i 2021. Rikke har lenge vært en av Norges mest ettertraktede vokalister og korister. Hun har turnert Norge og Europa med blant andre Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon, Markus & Martinius og Amanda Tenfjord. I 2017 ble hun også håndplukket til å synge med John Legend på Nobels Fredspris-utdelingen. 

 

I 2019 og 2020 har hun spilt over 100 stue-, hage- og bakgårds-konserter helt alene, og fått et utrolig lojalt og lydhørt publikum. På en konsert med Rikke sitter alle følelsene utenpå kroppen og hun skaper en atmosfære hvor det er fritt frem å både gråte og danse. I 2019 slapp hun det akustiske albumet Home Alone bestående av låter valgt ut av stuekonsert publikumet.

Hør Rikke på Spotify: https://open.spotify.com/artist/2b0aOcc0xTNp0mIH2MLQbv?si=YAU_kxD0Rh-dMKFAd7Eaqg&dl_branch=1

21:00 Olga Konkova & Kristin Sevaldsen

Kris-and-Olga-foto.jpg

WIP-festivalen 2021 presenterer et nytt duo prosjekt med jazzpianisten Olga Konkova og saxofonisten Kristin Sevaldsen.  Konkova og Sevaldsen er ikke ukjente for hverandre da de hadde flere samarbeid tidlig på 2000 tallet. Nå gjenopptar de samarbeidet og lanserer de seg selv som duo. Rent kunstnerisk vil de utforske hverandres musikalske univers gjennom det kontemporære, akustiske og elektroniske hvor de sammen skaper et felles uttrykk. Begge er plateaktuelle med hver sine soloalbum høsten 2021, mens duo premieren finner sted under den årlige WIP-festivalens i Oslo 4. september 2021. 

 

Hør Kristin:  https://youtu.be/LVI70P69rlA

Hør Olga:  https://youtu.be/TSrbTlGjExo

22:00 ELLY  (Ellen Marie Løkslid)

020521_Ellenmarie7350-2_2.jpeg

Sanger og låtskriver Ellen Marie Løkslid, aka Elly, utga debutalbumet «Heal My Heart» i 2011, og to år etter kom oppfølgeren «To Somewhere Peaceful». I likhet med debutalbumet høstet også andreplata svært gode kritikker - så mye som seks terningkast 5 i Norge. Særlig roste kritikerne formidlingsevnen hennes.

 

Ellys tredje soloalbum "The Company of You" er like rundt hjørnet. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 har hun utgitt tre singler - den trøstende og glade «Judy», den mer

nostalgiske «Oh Time», og "This Place by The Sea" - en låt om "å komme hjem". Musikken kan minne om artister som Amanda Bergman, HAIM, Sara Bareilles og Joni Mitchell. 

 

Ellys tidligere utgivelser spenner fra singer/songwriter, blues, country og jazz. Hennes kommende tredjealbum er derimot en samling av nydelig poplåter. Hun har tidligere samarbeidet med bl.a Anders Engen, Bjørn Klakegg, Audun Erlien, låtskriver Jeffrey A.

Wasserman og Knut Reiersrud. I 2007 fikk hun spille sammen med Jeremy Spencer - tidligere musiker i Fleetwood Mac - hvor en ny gjesteopptreden fulgte året etter på Suwalki

Bluesfestival i Polen.

 

Elly gir oss nye og gamle låter innpakket i et lunt og dynamisk soloformat denne kvelden!

- Ellen Marie Løkslid - vokal/wurlitzer/piano

 

Web: http://ellymusic.no

 

Hør Elly Spotify:  https://open.spotify.com/artist/5chwdYOPXHRvDmYlos4f4D?si=inUF6bJUTquHErAmvJC4_g

bottom of page